Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyheterna vi minns 2013

Fagersta-Posten blickar tillbaka på några stora och små nyhetshändelser från året som gått.

Annons
I mitten av mars eldhärjades församlingshemmet Lindgården i Västanfors. Trots en omfattande räddningsinsats, gick församlingshemmet inte att rädda. Att eldsvådan orsakades av en människa, kunde polisens tekniker senare slå fast. Ingen människa skadades vid branden, som inträffade mitt i natten.

En mack i Norberg stängde, en annan mack hittades. Lindgården brann ner och en lyktstolpe lutade. Statsministern hälsade på hos Sundbo ungdomshem och kungen besökte Skogsmästarskolan, som fick vara kvar. Hur minns du 2013?

Mamman Anna Silfver var en av många som sågade det stora sparförslag som Fagerstapolitiker lade. Flera förslag slopades sedan.
Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) besökte Sundbo ungdomshem.
OKQ8 i Norberg jämnades med marken och i närheten av den gamla bensinstationen hittades en ännu äldre mack under jorden.
Den 95-åriga kvinnan som avled efter att sista tiden ha levt med två okända personer i en tvåa på Malmen, berörde många. 51-åriga Carina Nygren, bilden, trädde fram i FP.
En förarlös skolbuss rullade nedför en backe i Västanfors. Färden fick ett snabbt slut efter att församlingens tomma buss rivit ner en trafikskylt och kraschat in i en personbil på en bostadstomt. Ingen kom till skada vid tillfället.
En konflikt om en tredje ambulansbil blossade upp mellan ambulanspersonalen och deras ledning. Personalen befarade att en ambulans skulle försvinna från Fagersta på dagtid under sommaren, medan ledningen hävdade att det snarare rörde sig om en olycklig formulering från Medhelps sida. En av de Fagerstabor som oroades av uppgifterna om färre ambulanser var Sofia Heydeck.
Hästägaren Sofia Eriksson i Sörbo drabbades av att hennes häst Freja sårades och många befarade att en okänd djurplågare var i farten. Efter flera befarade illdåd i trakten, var det var inte första gången som polisen misstänkte att en så kallad hästskärare var i farten. Flera medier rapporterade om händelserna.
Skogsmästarskolan, som slutligen fick fortsätta husera i Skinnskatteberg efter en tids i ovisshet, fick främmande av kungen och drottningen som bjöds på lunch av landshövdingen en regnig sommardag.
År 2013 var det de små nyheterna som satte Fagersta på Sveriges mediekarta. Störst genomslag fick den lutande lyktstolpen. Men också länsbon som friades efter bländning mot polis i Skinnskatteberg och att Obama flög över Fagersta, var lokala nyheter som fick genomslag i riksmedia. Bland annat radarparet Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samt Morgonpasset i P3 hjälpte till att sprida de små nyheterna.
Föräldrar och barn protesterade mot att Kärrgruvans skola skulle läggas ner. Men politikerna fick sin vilja igenom och skolan lades ner.

Mer läsning

Annons