Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt staket skapar starka reaktioner

Med anledning av den nya lekplatsen som ska byggas i Norberg har ett staket satts upp vid ån. Många norbergare reagerar negativt på detta och menar att staketet innebär problem för änderna och trafiken.

Annons

NORBERG. Det var inte länge sedan beslutet togs att Norberg ska få en ny lekplats. Processen har dragit i gång och ett staket har satts upp vid ån där lekplatsen ska ligga för att öka säkerheten för de lekande barnen.

Men detta staket har skapat en del arga reaktioner från olika håll. På Fagersta-Postens insändarsidor har man under hösten kunnat läsa åtskilliga inlägg från personer som är upprörda över det nya bygget. En av anledningarna till de negativa reaktionerna är att det saboterar för änderna, och för trafiken, anser en del Norbergsbor.

På FP DIALOG den 18:e december skriver en djurvän i Norberg att ”Norbergs politiker har förstört den lugna platsen för våra tama änder vid ån. De är helt förvirrade och kommer inte ner till vattnet som de behöver nu när det blir kallt.”

Över ån går vägen Malmgatan, änderna har alltid passerat där genom åren, men nu när staketet omringar ån på ena sidan om vägen befinner sig fler änder allt oftare mitt på vägen, då de letar efter vattnet.

–Jag är uppvuxen i Norberg och med de här änderna och de vet inte var de ska ta vägen nu när staketet är uppe, de stoppar trafiken och vissa kör över änderna och det är ju hemskt, säger en kvinna boende i centrala Norberg.

Hon menar också att den kommande lekparkens bygge är en dum placering, då ett staket inte är ett helt säkert skydd för barn som leker nära ån.

–Barn kan ju enkelt klättra över, tillägger hon.

Läs mer i fredagens tidning.

Mer läsning

Annons