Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oklart vilka hus som försvunnit i branden

Räddningstjänsten kan inte ge en bild över vilka eller hur många hus som brunnit.

Annons
Brandens spridningsområde

Räddningstjänsten är i full gång med att kontrollera skogsbranden som nu är inne på sitt sjunde dygn.

– Den spridningsskarta som togs fram igår är fortfarande aktuell och det har inte skett några större förändringar. Det finns ingen ordentlig sammanställning kring vilka hus som har brunnit och var, säger Fredrik Eriksson, räddningsledningens pressinformatör.

Han säger att enstaka hus har brunnit men att det inte fått någon rapport om att elden ska ha rört sig mot någon tätbebyggelse i varken Ängelsberg eller Västervåla.

– Vi vet inte vilka hus som brunnit och var eftersom det är svårt att ta sig till de områden där elden härjat. Vi kommer att skaffa oss en uppfattning så fort vi får möjlighet, säger Fredrik Eriksson.

Beslut om de evakuerade områdena kvarstår. Länsstyrelsen meddelar att det bara är centrala Gammelby som är godkänt att återvända till under förutsättning att man är beredd att omedelbart utrymma, följer utvecklingen i medier och att inga djur tas tillbaka.

Länsstyrelsen har nu gått ut med information om att en gård i det nordvästra brandområdet har brunnit. Polisen tar kontakt med ägarna.

Annons