Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olöst mord oroar grannar

- Det är klart att det är obehagligt att det skedde så nära. Det hade varit skönt om de kunnat gripa någon, säger anonym person i parets närområde efter mordet i en sommarstuga i Arboga.

Annons

Mordutredningen tog flera steg bakåt i måndags då den 63-åriga kvinnan avskrevs från mordmisstankarna.

Jakten på ett nytt motiv och en ny huvudmisstänkt inleddes. Skogen som omringar villans bakgård är genomsökt med hundar. Området närmast parets sommarvilla är fortfarande avspärrat. I går blev teknikerna klara med parets bil som bärgades från villan.

– Vi har blivit kontaktade flera gånger och berättat det lilla vi vet, säger en boende i närområdet som förhörts en andra gång av polisen.

Något nytt förhör med den skadade 63-åriga kvinnan har inte hållits.

– Polisen är mycket förtegna även mot henne. Hon får inte veta mycket då man är rädd att hon berättar för tredje part, säger Thomas Carlstedt, målsägandebiträde åt kvinnan.

Några grannar har berättat för Expressen att de såg två onyktra personer som körde moped i närheten av parets villa en dag innan mordet.

Vad kan ni säga om dessa mopedmän?

– Den uppgiften kommer inte från polisen. Vi följer upp många olika spår och tips under förundersökningen men vilka spår och tips det är kan vi inte gå ut och berätta om, säger Lisa Sannevik, polisens presstalesperson.

Annons