Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omröstning avgör hans semester

En omröstning pågår just nu för att bestämma vad holländska Jeroen ska hitta på under en semesterresa i Västmanland. Just nu ligger flera aktiviteter i norra länsdelen i topp.

Annons
Jeroen Wams är en van resenär.

Norra länsdelen. Kampanjen ”Decide what Jeroen does on his holiday” genomförs av Västmanlands kommuner och landsting för att visa upp vilka aktiviteter länet har att erbjuda.

– Vi vill visa upp allt som finns att göra hos alla aktörer och göra det via sociala medier, berättar Åsa Stanaway som är internationell säljchef inom turismen.

Till kampanjen har 90 varierande aktiviteter valts ut och finns med i en omröstning som avslutas den 2 augusti.

– Vi har hittills fått in över 5 000 röster från 29 olika länder. Det är jättekul med ett så stort engagemang, säger Åsa och berättar att tanken är att människor från hela världen ska vara med och välja bland alternativen och samtidigt få upp ögonen för vad Västmanland har att erbjuda.

Aktiviteterna ska sedan genomföras av holländaren Jeroen Wams som kommer till Sverige på semester om lite mindre än en månad.

– Mina kompisar har redan röstat och de flesta vill att jag ska äta surströmming, berättar han.

Själv hoppas Jeroen mest på att få testa paragliding men är också förväntansfull inför möjligheten att få spendera en natt i Kolarbyns eco-lodge.

Annons