Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omstridd lekplats byggs i Norberg

Den omtalade nya lekplatsen i Norberg kommer att ligga vid Norbergsån. Det har politikerna i NVK:s förbundsdirektion bestämt.

Annons

Norberg. Planerna på att bygga en ny lekpark har rört upp känslor i Norberg. Flertalet personer har varit negativa till den tilltänkta byggplatsen bredvid bostadsområdet Svanen invid Norbergsån.

Orsakerna är flera, bland annat att lekplatsen skulle förstöra grönområdet där och att närheten till vattnet är en fara för barnen.

– Vi fick också kritik för att vi inte frågat de som har barn och därför försökte vi göra det, säger Gunilla Persson, S, vice ordförande i förbundsdirektionen på Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, NVK.

En enkätundersökning genomfördes nyligen bland de föräldrar som har barn på förskolorna i kommunen.

I den fick föräldrarna välja mellan två alternativa placeringar av lekparken – Norbergsån eller Tingshusparken. Av de tillfrågade svarade ungefär 25 procent, 64 av 258. 30 personer föredrog Norbergsån och 34 Tingshusparken.

– Det var ungefär fifty fifty om var man skulle lägga lekparken och då tog vi ett eget beslut om att bygga vid ån, säger Gunilla Persson.

Läs mer i dagens papperstidningen.

Annons