Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öresundståg till Fagersta

Tåg i Bergslagen har beslutat hyra tre Öresundstågsätt som normalt går i trafik mellan södra Sverige och Danmark över Öresundsbron.

Annons
Öresundstågen åker annars på bron över sundet mellan Danmark och Sverige.

Länet. Från januari behöver du inte bli förvånad om det står ett grått Öresundståg på perrongen i Fagersta och Virsbo.

Allt är i sin ordning – det är Tåg i Bergslagen som lånat tre tågsätt under tiden januari-december 2014. Skånetrafiken får under den perioden tre tågsätt för mycket i sin planering eftersom omfattande banarbeten i södra Sverige medför att vissa tåg ställs in under en längre period. Skånetrafiken har inte resurser att låta tågen stå overksamma utan lånar ut dem till Tåg i Bergslagen mot viss ersättning.

– Vi kommer att sätta in Öresundstågen vardagar på sträckan Västerås-Fagersta-Ludvika och omvänt, säger Hugo Oljemark, vd för Tåg i Bergslagen, det länsöverskridande samarbetet mellan fyra Bergslagslän för att säkra tågtrafiken i regionen, och fortsätter:

– Resenärerna kommer att märka att de här tågen har fler sittplatser – ungefär 100 – än Reginatågen. Däremot kommer vi inte att kunna ha servering ombord.

Öresundstågen har bara varuautomater. Hugo Oljemark tror dock att resenärerna i rusningstid prioriterar fler sittplatser före möjligheterna att köpa en kopp kaffe.

VLT.SE

Annons