Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovanligt milt väder i norra länsdelen

Februarivädret i norra länsdelen var flera grader varmare väder än vanligt.

Annons

- I Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg brukar våren komma i slutet på mars. Nu kom den ungefär en månad för tidigt, säger Per Holmberg på Foreca.

Snödrivorna har bytts mot grushögar och kommunen arbetar med att sopa rent längs gator och trottoarer.

Noel Sandell, två år, väntade inte med att ta en tur i sin jeep med öppet tak.

– Nu när våren är här är det extra härligt. Det är helt klart en underbar årstid, säger Houng Bää Dang, mamma till Noel.

Den meteorologiska definitionen av vårtemperatur är att dygnets medeltemperatur ska ligga mellan 0 och 10 plusgrader. Efter sju sådana dygn i följd är det vår, enligt SMHI.

– Februari var cirka fyra grader varmare än normalt i Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg. Att det varit varmt i slutet på februari har bidragit till att våren kommit tidigare hos er, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Han tillägger:

– I Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg brukar våren komma i slutet på mars. Nu kom den ungefär en månad för tidigt.

Även Niclas Ålind hade tagit med sig kaffekoppen ut i fredags eftermiddag.

– Jag blir helt klart piggare av våren. Det känns som att allt börjar leva igen från att man legat i ide hela vintern. Och det märks att folk tar sig ut och att det blir rörelse. Man blir helt klart gladare av varmare dagar och solsken, säger han.

I Vilhelminaparken kryllade det av bussugna barn i helgen. Två av dem var treåringarna Emrik Linde och Elias Hultberg som lyxade till det med en picknick tillsammans med sina familjer och syskon.

– Det är skönt att kunna komma ut och fika, i stället för att vara inne. Det kan lätt bli lite stökigt och stimmigt med många barn, säger mamman Ida Långbacka.

Mer läsning

Annons