Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Per Olsskolan hotas åter av nedläggning

I en skolstrukturutredning som gjorts föreslås kommunen
avveckla Per Olsskolan och satsa på de andra grundskolorna.

Annons
Inte första gången. Senast 2009 hotades Per Olsskolan av nedläggning, men då behölls de lägsta årskullarna efter att många synpunkter kom in till kommunen.

FAGERSTA. För tre år sedan hotades Per Olsskolan av nedläggning. Efter att en rådgivningsrapport gjorts är det aktuellt igen.

En skolstrukturutredning som rådgivningsföretaget Pwc gjort på uppdrag av Fagerstas kommunstyrelse föreslår att Fagersta avvecklar Per Olsskolan. Nu är det dags för utbildnings- och fritidsnämnden att ta ställning till det som står i rapporten.

– Vi ska titta djupare ner i den och försöka sätta kronor och ören på olika alternativ och se till att det blir så bra pedagogiskt som möjligt. Det är där vi är nu, säger Hans Granlund, V, ordförande i utbildnings- och fritidsnämnden.

I slutet av maj ska nämnden komma med sin syn på saken till kommunfullmäktige och i höst är det sedan upp till politikerna att ta ställning till nämndens olika förslag.

I första hand har Pwc haft i uppdrag att bedöma de nuvarande lokalernas pedagogiska lämplighet och behovet av lokaler i ett längre perspektiv.

Företaget skriver i utredningen att det inte finns någon anledning att ifrågasätta Norra Västmanland kommunalteknikförbunds sammanfattande bedömning och citerar förbundet: ”NVK:s uppfattning är att de skolor som det är värt att satsa på är Mariaskolan, Alfaskolan och Risbroskolan”.

Läs mer i fredagens tidning eller köp e-tidningen här.

Annons