Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Plura med följe klara för höstfest i Fagersta

Utsedda till en 4:e plats år 1999 över århundrades 50 bästa svenska artister. Nu ska Plura visa Fagersta att han är karl för sin hatt (basker).

Annons

Musik. Bandet Eldkvarn har besökt Fagersta förr, på sjuttiotalet och för drygt tio år sedan. Med andra ord kommer höstens spelning inte en dag för sent. Den 31 augusti är de bokade till Höstfesten.

Eldkvarns frontfigur Plura och hans bror Carla lirade akustiskt på en privatfest i Fagersta 2009, annars var det som sagt allt för länge sedan hela bandet var samlat i stan.

Brukshotellets artistbokare, Henrik Pettersson är mycket nöjd över bokningen och berättar att Eldkvarn personligen är hans absoluta favoritband.

– Jag har jobbat en längre tid på att få hit Eldkvarn, men det har inte riktigt passat tidigare. Men nu har vi lyckats få denna kanonbokning till första dagen på vår Höstfest. Känns riktigt kul, säger han.

Förra året kom Eldkvarns samlingsplatta med titeln Stans bästa band (med undertiteln 1971-2011 - De första 40 åren). En dubbelplatta som innehåller deras största hits och även den populära tolkningen av trubaduren Cornelis Vreeswijks låt Somliga går med trasiga skor.

Den sista helgen i augusti drar alltså Brukshotellets årliga höstfest i gång. En två dagar lång fest som inleder stort med fredagens bokning, Eldkvarn. Lördagens bokning är ännu inte bestämd, men det lutar åt hiphophållet.

Läs hela artikeln i fredagens papperstidning.

Annons