Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pokémonträff i parken med ett djupare syfte

Kommunen lockar dit monster till parken – och hoppas få en dialog med invånare.

Annons
En pokémon i Vilhelminaparken. Fagersta kommun kommer att locka dit extra många monster på onsdagen – och hoppas att spelare kommer för att prata om delaktighet – och spelade.

Använder du mobilspelet Pokémon Go? Då kan det vara läge att bege sig till Vilhelminaparken på onsdagen. Fagersta kommun lockar dit ovanligt många av de digitala djuren, bjuder på fika och hoppas kunna prata med de som kommer dit om medborgarinflytande – och om pokémons förstås.

Onsdagseftermiddagens möte är en del i ett större projekt.

– Det stora syftet är att gå från segregation och utanförskap till integrering och integration, säger Annika Hedberg Roth från kommunens socialförvaltning, som är projektledare.

– Vi vill hitta bra former och lösningar, tillsammans med alla människor som bor i Fagersta, för att öka inkluderingen i samhället, fortsätter hon.

Läs mer: Se upp för pokémonjägare i parken

Projektet Inkludera flera inleddes redan förra året och avslutas 2018. Det involverar i princip hela den kommunala apparaten, samt flera forskare från Uppsala universitet som finns med som stöd.

Onsdagens pokémonträff är ett sätt att nå ut till olika grupper i samhället. Hedberg Roth ser fram emot många möten:

– Jag förväntar mig att det finns många spännande pokémons i parken, att vi lyckas locka människor som är intresserade av att prata om spelande, delaktighet och egenmakt.

Läs mer: Ministern jagar pokémons

Läs mer: Monster får inte jagas på sjukhuset

Se mer: TV-klipp från pokémonträffen i parken

Bygger på en japansk serie

Pokémon var en populär japansk tecknad tv-serie, ett kortspel och även ett tv-spel under senare halvan av 90-talet. Mobilspelet lanserades i Sverige i somras och går ut på att hitta pokémon-djur och träna dem.

Det finns redan grupper på Facebook (som Pokémon Go Fagersta), där spelare diskuterar strategier och platser.

Mer läsning

Annons