Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poker run firar femårsjubileum

Det populära evenemanget Poker run hålls för femte året i rad av Smedjebackens båtklubb. I år har klubben satsat ordentligt och hyrt både en scen och bandet Top Cats.

Annons

Runt femtio deltagande lag beräknas starta den 20 augusti då årets Poker run i Smedjebacken äger rum. Mikael Hedberg, tävlingens arrangör, berättar att det troligtvis kommer att slås rekord i antalet deltagare.

– I år är det femårs jubileum, och det blir nog rekord i antalet båtar som deltar. Ungefär 50 stycken. Vi har redan 39 stycken deltagare anmälda och sen kommer det ungefär femton deltagare till de sista dagarna, säger Mikael Hedberg

Poker run är en tävling där deltagarna både åker båt och spelar poker.

– Man åker till fem olika ställen och får ett förslutet brev med ett kort i. Tävlarna tar sedan breven till sekretariatet och där kollas vilka kort lagen har fått. De fem bästa händerna går sen vidare till ett bord där man spelar femkortspoker, säger Mikael Hedberg.

I och med femårsjubileet har båtklubben slagit på stort med en fest dagen innan och en konsert med bandet Top Cats, kända från melodifestivalen, efter tävlingens slut.

– Vi har sparat en slant varje år. Så i Smedjebackens båthamn har vi byggt upp en scen och bjudit in Top cats. Vi bjuder alla på fri entré. Deltagare och besökare.

Läs också:  Fartfylld jakt på rätt pokerhand

Annons