Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis jagar okänd gärningsman

En ung kvinna har blivit våldtagen av en okänd gärningsman i Norberg under måndagskvällen.

Annons
Polisen satte in en stor insats efter att de larmats om våldtäkten strax efter klockan 22 under måndagen. Hundpatruller har letat i ett område i Norberg efter en brottsplats och under torsdagen hade polisen ännu inte hittat brottsplatsen.

Polisen fick in strax efter klockan 22 i måndags larm om att en ung kvinna hade blivit våldtagen. Kvinnan fördes till lasarett för läkarundersökning. Hennes skadeläge är okänt.

Polisen har under natten till tisdag och sedan under dagen sökt i ett område i Norberg med hund för att hitta en brottsplats.

– Det vi vet är att våldtäkten sannolikt har skett utomhus i Norberg. Vi har inte en närmare angiven plats tyvärr. Förhoppningsvis kan hon berätta närmare var det skett eller att vi får träff med hundarna, säger Anders Hedström, kommissarie.

Framåt att det börjat mörkna under tisdagen hade polisen ännu inte fått resultat av sina ansträngningar.

– Det finns inget mer som kastar ljus över det här. Förhör har fortsatt och hundar har sökt men vi har inte kommit närmare en brottsplats och vi har inte fått fram signalement efter gärningsman, säger Anders Hedström.

Polisen vill ha in tips från allmänheten om någon har märkt av något kopplat till händelsen. Polisen arbetar utifrån att det är en ensam gärningsman och fortsätter utredningen under onsdagen.

– Det är inget tvivel om att en våldtäkt har skett. Brottet har skett men vi vet inte av vem eller var, säger Anders Hedström.

Mer läsning

Annons