Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen räknar med lugnt firande

Personal vid ungdomscentret kommer att vara ute på fältet under valborgsmässoafton. Men polisen ser det som en vanlig fredag.

Annons
Bild tagen vid Krillans vårbrasa i Köping.

Det brukar kallas för en ”riskhelg”. Valborg är ett av de tillfällen då många gör sin alkoholdebut.

Dock ser inte valborg längre ut som det brukade göra med mycket fylla på stan.

– Det ser ju olika ut från år till år men vad vi har sett är att det har varit väldigt lugnt de senaste åren. Men valborg har varit en riskhelg och vi bedömer att vi behöver finnas ute, säger Marie Stam, samordnare vid ungdomscentret.

Polisen meddelar att de kommer att arbeta som om det vore en vanlig helg.

– Det händer inte mer än en vanlig helg. Det är i större städer som det blir stökigt för att det är många ungdomar ute. Här är det mer familjärt, säger Håkan Karlsson, polisinspektör.

Ungdomscentret hade tidigare stängt. Men många ungdomar bad om att det skulle öppna. Bland annat på Norbergs marknad har centret numera öppet.

– Vi kommer att ha öppet mellan klockan 17 och 21. Om vädret tillåter så är tanken att vi ska grilla och spela lite kubb, säger Marie Stam.

Efter klockan 21 ska personalen jobba resten av kvällen ute bland folk. De ska finnas vid brasan i Västanfors och även röra sig runt i samhället.

– Men det är klart att om det fler som vill vara kvar vid ungdomscentret så kommer det att vara öppet, säger Marie Stam.

Annons