Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen söker vittnen efter dödsolyckan

Fallet där två brandmän dog när en brandbil körde av vägen i Söderbärke, håller på att utredas av polisen i Dalarna.

Annons
Trafikolycka. Brandbilen var på väg från Smedjebacken till Malingsbo för att assistera vid en trafikolycka när räddningsfordonet körde av vägen vid Tolvsbo utanför Söderbärke. Två personer omkom i olyckan.

Två brandmän omkom och flera skadades allvarligt förr drygt en vecka sedan i en trafikolycka i höjd med Tolvsbo utanför Söderbärke.

Polisen vet att brandbilen fick väja för en mötande bil och därför fick sladd på vägen, men polisen har hittills inga signalement på den mötande bilen och vill nu uppmana eventuella vittnen att höra av sig.

Hittills finns inga spår av det fordon som brandbilen fick väja för strax innan den tappade fästet på vägen. Polisen i Dalarna arbetar just nu med den tekniska förundersökningen i fallet och Anette Halling som är förundersökningsledare, uppmanar alla som kan ha sett något som kan hjälpa utredningen att höra av sig till polisen.

– Vi vet att brandbilen mötte ett stort fordon men vi vet inte vad för slags fordon. Vi vet inte ens färgen på bilen. Vi vill inte fastslå något vi inte är säkra på. Vi behöver mer fakta, så vi vill att alla som kan ha sett brandbilen innan olyckan ska höra av sig.

– Olyckan skedde 12.08 på vägen mellan Tolvsbo och Malingsbo, och det måste ha funnits andra trafikanter på vägen runt den tiden, säger Anette Halling.

– Än så länge har vi inga misstankar om brott men vi vill tala med den här personen så att vi kan pussla ihop det här, så att vi kan utreda resten, säger Anette Halling.

Annons