Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Poliskälla: "De mördade från Skellefteå"

De två mördade bodde i Skellefteå. Det uppger en poliskälla för tidningen VLT.

Annons

Nu bekräftar också polisen i Skellefteå att de mördade bodde i en by utanför staden.

Lars Persson, ställföreträdande chef vid Skellefteåpolisen, säger till vk.se´s reporter Elin Turborn:

– Det jag jag bekräfta, de två som avled efter vad som verkar vara ett vansinnesdåd är hemmahörande i en by utanför Skellefteå, säger Lars Persson, ställföreträdande chef vid Skellefteåpolisen.

Polisen i Skellefteå fick uppgifterna under måndagskvällen eftersom de fick veta att de eventuellt skulle underätta anhöriga, skriver vk.se

– Men det visade sig att en anhörig var på plats i Västerås, så därför hamnade det på polisen i Västerås, säger Lars Persson.

Kommer ni bistå polisen i Västerås på annat sätt?

– Nej, förundersökningen bedrivs där nere och jag ser ingen anledning nu till att vi skulle bistå dem, men vi får se vad utredningen ger vid handen, säger Lars Persson.

Den 55-åriga kvinnan och hennes 28-årige son var här på semester för att hälsa på släktingar. De var på Ikea för att shoppa när de blev offer för vad polisen betecknar ett ”vansinnesdåd”.

I går sa Per Ågren, polisens kommenderingschef, att mordet är en gåta.

- Så vitt vi kan bedöma kände inte offer och gärningsmän varandra.

I dag arbetar polisens utredare med att sammanställa de otaliga vittnesförhör som hölls i går. Hur många som såg själva dådet är okänt. Enligt vice kammaråklagare Eva Morén är det sådana uppgifter som under dagen ska sammanställas.

Den misstänkte 23-åringen bor i Arboga. Han nekar till mord. Den andre misstänkte, den 35-årige mannen som vårdas på intensiven för sina skador, är ännu inte hörd. Polisen är dock övertygad om att de två är gärningsmännen.

Mer läsning

Annons