Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisnotiser: Sammanfattning av valborgsfirandet

Totalt omhändertogs 23 personer i länet för fylleri och fick sova ruset av sig i någon av polisens arrester. En siffra som Maria Rupla, befäl vid Västmanlandspolisens länskommunikationscentral, sammanfattar som ganska mycket. I övrigt hade polisen också en hel del att göra under natten.

Annons

Klockan 01.59 kallades polisen till en adress på Floravägen i Fagersta där en 17-årig kille tagit sig in på ett boende. Han uppträdde misstänkt påverkat och togs med för provtagning och förhör. Han hade även en kniv på sig och misstänks nu för ringa narkotikabrott, både innehav och eget bruk, samt brott mot knivlagen. Händelsen kommer att anmälas till sociala myndigheter.

I övrigt har polisen inga specifika händelser att rapportera från Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg.

Klockan 02.14 rånades en 19-årig man på sina tillhörigheter. I höjd med Skatteskrapan i Västerås blev han nedslagen bakifrån av flera gärningsmän som även uppgav att de bar kniv. Han rånades på sin jacka, plånbok, klocka, telefon och smycken innan han lyckades fly från platsen. Senare hittade en polishund plånboken och vid Elbakajen hittade några personer mannens kort som tidigare legat i plånboken. Gärningsmännen var på söndagsförmiddagen fortfarande på fri fot.

Strax före klockan 01 blev en gäst på Westerqvarn i Mölntorp väldigt aggressiv och var våldsam mot en ordningsvakt. Den 36-årige mannen omhändertogs för fylleri och misstänks för våld mot tjänsteman.

På en krog i centrala Västerås ofredades en kvinna sexuellt av två män, 19 och 21 år, efter att de tagit henne mellan benen.

Strax efter midnatt sprang en man och en kvinna från taxinotan i Västerås efter att ha åkt från Stora torget till Hagagatan, en resa som skulle ha kostat 150 kronor.

Vid midnatt kallades väktare till en bostad på Dragverksgatan i Västerås med anledning av en störning. När väktarna skulle åka därifrån hade någon hoppat på bilarnas tak och krossat extraljusen.

Annons