Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker fick sig en riktig kalldusch

Ishinksutmaningen, Ice bucket challenge, har nått Fagersta. Marino Wallsten (S) har redan fått en hink iskallt vatten hällt över sig. På lördagen lät sig fler Fagerstapolitiker sig kylas ner för att inbringa pengar till ALS-forskningen.

Annons
Folkpartiets Anita Lilja Stenholm, som själv lät sig få iskallt vatten över sig, såg med orden:

Internetfenomen Ice bucket challenge, eller ishinksutmaningen, har spridit sig som en löpeld via sociala medier. Genom att hälla en hink med iskallt vatten över huvudet och efter det skänka pengar, bidrar man till Svensk ALS-forskning (Amyotrofisk lateralskleros).

Socialdemokraterna i Fagerstas ordförande, Marino Wallsten, är en av alla som tagit sig vatten över huvudet och skänkt pengar. Vid varje utförd utmaning har personen chansen att nominera andra att göra detsamma.

Marino Wallsten valde därför att nominera Stig Henriksson, (V), Anita Lilja Stenholm (FP) och Jan Johansson (M). Det hela ägde rum live inför Fagerstaborna på Brinelltorget på lördagseftermiddagen.

Alla utom Stig Henriksson antog utmaningen, som istället lät partikamraten och fullmäktigeordföranden Ann-Christine Andersson ersätta honom. 

– Jag tvekade inte, det var självklart att vara med för en god sak, säger hon.

Den som hällde

vatten över Ann-Christine Andersson var Anita Lilja Stenholm, med orden "nu ska vi kyla ner Vänsterpartiet!".

– De är heta och röda, och då måste man kyla ner dem. Det är min roll som oppositionspolitiker. Vänstern har får stort utrymme, vi behöver lite blått i smeten, säger hon.

– Det behövs kallare vatten än så för att kyla ner oss, och hon kommer så klart inte att lyckas, säger Ann-Christine Andersson.

Annons