Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Positivt att vi får ett avslut”

Marino Wallsten (S) ger sin syn på Harold Nilssons avgång och Tord Johanssons kritik.

Annons

Harold Nilsson får miljonbelopp för att sluta som förbundschef för NVK. Dock har han lite mer än ett halvår kvar till ålderspension när hans anställning upphör på NVK.

Marino Wallsten hänvisar till att den ersättning Harold får är en följd av de avtal som slöts 2010. Februari 2015 granskades de av PWC vilket ledde till stor uppmärksamhet i media.

– Det kan vara absurda ersättningsnivåer som möjliggjorts av de här avtalen från 2010 och framåt. Det som är positivt är att vi får ett avslut på hela den här processenen och kan lägga fokus där den hör hemma, det vill säga på investeringar och att rekrytera en ny förbundschef, säger Marino Wallsten.

Men det är ju inte långt till att Harold går i pension, hade ni inte kunnat vänta och sluppit avgångsvederlaget?

– Avgångsvederlag är ju uppsägningstid som man har rätt till. Det är inget konstigt med det. Jag är helt med på att det är orimliga ersättningsnivåer men har man rätt till ersättning så har man.

Men han hade ju inte fått det om han gått i pension vid 65 års ålder.

– Han hade fått behålla lönen ända fram till dess. Det är samma pengar om man säger så. Då hade vi haft ett förbund där vi från Fagersta uttryckt ett misstroende kring ledningen.

Vad gäller brevet från Tord Johansson och önskan om att någon från den politiska majoriteten ska besöka NVK så säger Marino Wallsten att det kommer ske men att det blir någon ur majoriteten som sitter i förbundsdirektionen som kommer att göra det.

– Jag skulle vilja påstå att den här oron har funnits där sedan granskningarna startade. Det är inte positivt att det varit en sådan långdragen granskning. Det är precis därför det är angeläget att få bort den här oron och få lägga fokus där det behövs istället för granskningar av förbundschefens ersättningsnivåer, säger Marino Wallsten.

Annons