Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Power Meet i Västerås

Sedan i onsdags pågår Power Meet i Västerås. Arrangören Kjell Gustavsson har jobbat med projektet i månader. ”För att någon ska ha roligt måste någon jävel jobba för det”, säger han.

Annons
Power Meet i Västerås har dragit massvis med människor i många år.

Kjell Gustavsson arrangerar Power Meet för 38:e gången och gjorde tidigare i veckan de sistaförberedelserna inför folkfesten med tiotusentals besökare.

Hur mår du just nu?

– Det är rock’n’roll. Man måste ha is i magen och du kan inte bli arg för någonting. Folk tror att vi sitter och dricker öl i bakluckan på en bil men vi är 180 man som jobbar inför Power Meet. Det är djävulskt mycket logistik.

Vad är höjdpunkten under evenemanget?

– För mig handlar det om att folk kan träffas och ha trevligt tillsammans. Vi har inte haft ett polisingripande på Johannisberg under alla år och jag hoppas att det fortsätter så, för folk kommer från hela världen för att uppleva atmosfären som finns här.

Vem är den typiska Power Meet-besökaren?

– Det finns ingen. Det är unikt för den här hobbyn. Det spelar ingen roll om du har en bil för 5 000 eller fem miljoner, alla pratar med varandra. Vi har drivit igenom socialism och det här är typiskt svenskt. Du ser det inte nere i Tyskland eller någon annanstans på en bilutställning.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att vädret blir bra. Förraåret hade vi problem med regn och i år hoppas vi att det inte blir för varmt.

Några aktiviteter

Johannisbergs flygfält

Power Big Meet. Över 20 000 bilar. Roddar, custombyggen, 50-talets cruisingbilar, 60-talets muskelbyggen, Corvetter, Mustanger... Förra året hade evenemanget besökare från 26 länder.

Power Swap Meet: Europas största prylmarknad. Cirka 5 kilometer lång – cirka 600 säljare.

Finbilscruising

Power Big Meets finaste bilar visar upp sig i en parad på fredag eftermiddag. Cruisingen startar på Johannisbergs flygfält och tar repan längs med Sjöhagsvägen och upp igenom Västerås city. Cirka 200 bilar deltar och när den organiserade cruisingen är slut tar spontancruisingen över.

Drive in-bröllop och -dop

På fredag finns Svenska kyrkan på plats vid Färjkajen. Gift er, förnya era äktenskapslöften eller passa på att döpa barnen på årets Drive in. Gospelkören Veni Vidi Canti och rockabilly-bandet The High-jacks underhåller.

Laglig burnout

Stefan Göransson anordnar ett lagligt burnout-event, på Hälla, tillsammans med ett flertal samarbetspartners. På vägen som löper vid McDonalds mot OnOffs gamla lokaler kommer det att finnas ett avstånd av cirka 75 meter där det blir en fri sträcka att burna under bestämda tider, alla dagar.

Mer läsning

Annons