Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Räkna med kö på Kungsbron

Onsdag förmiddag börjar Trafikverket att reparera Kungsbron.

Annons
Stålprofilerna som går tvärsöver Kungsbron är skadade och måste bytas ut. Ett jobb som inleds på onsdag. Så räkna med att det tar lite längre tid att passera över bron under den dryga vecka som arbetet kommer att ta. I slutet av nästa vecka ska allt vara klar.

Trafiken är nästan alltid tät på riksväg 68. Det är pulsådern genom Fagersta. Och det märks inte minst på Kungsbron som slits hårt.

Så med start på onsdagen drar Trafikverket i gång ett reparationsarbete.

– Det vi ska göra är att byta ut några stålprofiler som går tvärsöver vägen, säger byggledaren Johan Rundgren.

– Stålprofilerna har gått sönder, vilket gör att de är otäta och vatten rinner ner i betongen. Något som kan orsaka frostsprängning.

I dag inleds arbetet med att fräsa bort asfalten runt stålprofilerna. Då kommer trafiken att regleras med hjälp av flaggvakter. Ett körfält stängs av och hastigheten begränsas till 30 km/h.

På måndag drar arbetet med att byta ut de skadade stålprofilerna i gång. Då är det ljussignaler som får reglera trafiken.

Bytet av profiler ska vara klart så att ny beläggning ska kunna läggas under torsdag nästa vecka. Och sedan ska Kungsbron vara redo för att klara trafik på samma sätt som vanligt.

– Vi kommer att jobba dagtid med det här, och det enda som kan störa oss, så att arbetet försenas, är om det blir mycket regn, säger Rundgren.

Annons