Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Regn skrämde bort brandturister

Brandskogen förväntades få en anstormning av turister när den öppnade för allmänheten. Men än så länge är det lugnt på skogsvägarna.

Annons

För en vecka sedan öppnade brandskogen igen för besökare. Men någon större anstormning har det inte blivit under veckan som har gått, enligt de ansvariga.

– Jag var ute på mån-dagen och tisdagen förra veckan, och det var väldigt lugnt där jag rörde mig. Jag har sett enstaka människor som har cyklat in, säger Jan-Inge Tobiasson på länsstyrelsen i Västmanland.

Salapolisen hade koll på området första helgen och har en liknande bild.

– Det verkar som att det har varit skapligt lugnt. Jag tror att vädret har varit sådant att folk inte har varit ute, säger Agneta Kumlin, chef för polisen i Sala.

På vägen mellan Hästbäck och Ängelsberg har det tidigare varit problem med att folk har stannat och gått ur bilen för att fota, men det har inte ökat under veckan som skogen har varit öppen, enligt Frank Rangsmo på Skogsstyrelsen.

Han jobbar med vägarna i området och tror att brandturismen kommer ta fart framåt sommaren.

– Det är klart att det kommer bli mycket nyfikenhetsbesök, i alla fall längre fram när folk börjar få semester, säger Frank Rangsmo.

Länsstyrelsen uppmanar till stor försiktighet när man ger sig ut i skogen, speciellt i de delar som inte är röjda.

Annons