Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Reine återsåg trion som räddade hans liv

Den svårt brännskadade 42-åringen, Reine Ullén, bjöd hem sina brandhjältar för att tacka. Och en vänskap för livet tycks ha fötts. ”Det kan nog bli ett par groggar tillsammans”, säger Reine Ullén.

Annons
Ren glädje. Reine Ullén fick nyligen träffa de tre brandmännen, Björn Svensson, Mikael Bergner och Tommy Tuike, som räddade honom från att dö i skogsbranden.

Reine Ulléns kropp är 65 procent svårt brännskadad och läkningen kommer att ta lång tid. När han efter nio veckors intensivvård i Linköping äntligen fick komma hem, hörde han av sig till de tre brandmännen som räddade hans liv och bjöd hem dem till det gula huset i Söderbärke. Vackert beläget intill sjön Barken.

– Det var mycket känslor när vi satt i bilen på väg hit. Man visste inte hur man skulle reagera att äntligen få träffa honom, säger Mikael Bergner.

– Nej, man hade nog behövt tagit sig ett par pilsner innan, säger Björn Svensson.

Första gången de träffades var i byn Stabäck, mitt i helveteselden. Reine Ullén låg svårt brännskadad och minuter från att dö när brandmännen Björn Svensson, Mikael Bergner och Tommy Tuike riskerade sina egna liv och sin säkerhet för att rädda honom.

– Jag och min familj kommer aldrig kunna tacka dem tillräckligt. De har räddat mitt liv och detta band som vi delar går inte att förklara med ord, säger Reine Ullén.

Under nästan sex timmar satt de fyra herrarna runt köksbordet hemma hos Reine. De samtalade om allt mellan himmel och jord, som att de skulle känt varandra hela livet.

Hur kändes det att äntligen ses igen?

– Han är grym. En riktig hjälte, säger Tommy Tuike.

– Det var härligt att ses och se att han återhämtat sig så bra. Man har tänkt på honom och hans familj sedan det hände. Det har inte gått att släppa, säger Tommy Tuike.

En vänskap för livet?

– Ja, helt klart. Det kan nog bli ett par groggar tillsammans nere på bryggan, säger Reine Ullén och pekar ut mot sjön Barken.

– Det tackar vi så klart inte nej till, säger Tommy Tuike.

Brandtrion är nu nominerade till Svenska Hjältar för sin insats att rädda Reine.

Mer läsning

Annons