Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rektor slutar på Mälardalens högskola

Karin Röding, som varit rektor på Mälardalens högskola, MDH, sedan 2011, har blivit ny statssekreterare hos Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Annons
Karin Röding slutar på Mälardalens högskola och blir i stället ny statssekreterare hos ministern Helene Hellmark Knutsson.

– Jag har haft fantastiskt givande och lärorika år på MDH och jag kommer att sakna medarbetare, studenter och alla våra samarbetspartners i regionen. Samtidigt är det väldigt spännande att gå in i en ny roll, säger hon.

Hon tillträder tjänsten på Utbildningsdepartementet redan på måndag, och MDH:s styrelse påbörjar därför nu rekryteringen av en ny rektor.

– I styrelsen kommer vi nu omgående att starta arbetet med att rekrytera en ny rektor till högskolan, säger skolans ordförande Madeleine Caesar.

Från och med måndag kommer ställföreträdande rektorn, professor Paul Pettersson axla Karin Rödings roll. MDH:s styrelse ska så snart som det är möjligt ta fram ett förslag till regeringen om en tillförordnad rektor.

Mer läsning

Annons