Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Researrangör får prestigefyllt pris

Efter två tidigare nomineringar har rese- och upplevelsearrangören Wild Sweden belönats med Stora Turismpriset.

Annons
Marcus Eldh. Vildmarksguide som driver företaget Wild Sweden som anordnar bland annat vargsafari i områdena vid Kloten- och Hedbynreviret utanför Skinnskatteberg.  Foto: Daniel Gustavsson/Arkiv

Skinnskatteberg. ”Vinnaren är ett föredöme för svensk turismutveckling genom att visa vägen för hur man med små resurser kan samproducera och paketera kunskapsintensiva naturupplevelser”. Så lyder motiveringen till priset som tilldelats Wild Sweden.

– Jag hade inte räknat med att vinna den här gången heller. Hade det funnits underkategorier hade vi kunnat vinna ekoturism, småskalig turism, men nu vann vi den enda i hela Sverige. Det känns som det har varit en grundlig utvärdering, så det känns såklart jätteroligt att få priset, säger Marcus Eldh, som startade företaget 2003 och också arbetar som vildmarksguide.

Researrangören som erbjuder vilddjurssafari tar under säsongen – från maj till september – emot gäster från hela Europa. Många av bokningarna kommer direkt från gästernas hemländer, så långt ifrån som Australien.

Och anledningen till att verksamheten pekar uppåt och att nästan hela kommande säsong redan är uppbokad, tror Marcus Eldh beror på:

– Att vi jobbar med att hela tiden vara lyhörda gentemot våra kunder.

– Vi satsar på hög upplevelsekvalité, små grupper och tar reda på vad våra gäster vill ha, berättar Marcus Eldh.

Mer läsning

Annons