Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ryggsäckar och glada miner på Björkås

Barnen såg förväntansfulla ut när organisationen Rädda barnen kom ut till flyktingboendet i Björkås för att dela ut ryggsäckar.

Annons

Norberg. Barnen på Björkås flyktingboende fick under lördagen en varsin ryggsäck. Ryggsäckarna delas ut i ett samarbete mellan Ikea och Rädda barnen och det blev många glada ansikten under dagen. Ansvarig för utdelningen i norra västmanland är Anita Lilja Stenholm, ordförande för Rädda barnen i norra Västmanland.

– Sist så delade vi ut 140 ryggsäckar till barnen på Norrbygården, säger Anita Lilja Stenholm. Att nu även Björkås fick ryggsäckar är för att det hade blivit över ryggsäckar sedan Migrationsverket omfördelat flyktingar. 

– De har sett så hemska saker, de här barnen. Så det känns underbart att kunna göra det här, säger Anita Lilja Stenholm.

– Barnen blir jätteglada och även föräldrarna, berättar hon. Hon berättar också att boendena oftast inte har något bra barnperspektiv.

– Det är oftast väldigt spartanska utrymmen för barnen, säger Anita Lilja Stenholm.

– Det här ger dem ett fokus på något annat och leksaker att leka med, de har ju lämnat allt i sina hemländer oftast, det här ger dem en nystart, säger Anita Lilja Stenholm.

I ryggsäckarna ligger bland annat leksaker och gosedjur, anpassade för olika åldrar. Under dagen fick flyktingboendets 23 barn en varsin ryggsäck.

LÄS MER: Flyktingboendets barn fick ryggor

Annons