Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S nya frontfigur vill styra Skinnskatteberg

Lena Lovén Rolén har nyss valts till partiets kandidat till kommunalrådsposten inför valet 2018. Ett uppdrag som förut kändes otänkbart för henne.

Annons
Jag är oerhört hedrad och glad. Det känns stort”, säger Lena Lovén Rolén om förtroendet.

Arbetarekommunen valde i måndags enhälligt Lena Lovén Rolén, där Tony Bölja också kandiderade. Lovén Rolén tar nu över rollen som S frontfigur efter Lars Andersson.

Hon har varit aktiv inom kommunpolitiken i Skinnskatteberg i cirka tio år och känner sig nu redo för nya utmaningar. Tidigare var en ledarroll inom politiken otänkbart, berättar hon.

– Jag hade absolut inte tänkt mig det här för tio eller fem år sedan. Men med åren så har engagemanget och tryggheten blivit större. Politik känns viktigare och viktigare. På det sättet har min drivkraft ökat.

Det finns flera stora utmaningar för Skinnskatteberg, anser Lena Lovén Rolén. Samtidigt har kommunen tilldelats 15,7 miljoner kronor i statsbidrag för att minska trycket på kommunens ekonomi, till följd av det stora asylmottagandet. Fördelningen är ännu inte bestämd.

– Vi har aldrig varit med om det tidigare, att flera privata företag köper fastigheter för att starta asylboenden och HVB-hem för ensamkommande. Det ställer krav på kommunen. Skolan och socialtjänsten ska ha de resurser som behövs, vi behöver fler bostäder och mer stöd till föreningarna. De gör mycket ideellt integrationsarbete redan i dag, säger Lena Lovén Rolén och tillägger:

– Pengarna ska vara förbrukade i år så vi vill att detta ska hanteras mer skyndsamt.

Mer läsning

Annons