Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så blev polischefens mötesfria vecka

Cheferna inom polisen har varit ute i verkligheten i stället för att sitta i möten. Mötesfria veckan har precis avslutats. ”Det blir något helt annat när man är med ett helt pass än att komma insvepande som gäst under en halvtimme”, säger Carin Götblad, regionchef i region Mitt.

Annons

Syftet med mötesfria veckan var att polisen skulle få fler tillfällen att prata med medarbetarna och se hur verksamheten fungerar. Carin Götblad deltog själv i utryckningsverksamheten i Västerås, Fagersta, Gävle, Sandviken och Söderhamn.

– Jag har patrullerat på gatorna, svarat på frågor från medborgare. Letat reda på en demenssjuk dam som gått från sjukhuset, haft nykterhetskontroller och deltagit husrannsakan hos narkotikamissbrukande småbarnsföräldrar. Och så har jag varit mycket i bostadsområden där det varit oro, bilbränder och stenkastning. Det viktigaste är kanske inte att prata med dem som kastar sten utan med alla andra som inte vill ha det så, säger hon i ett pressmeddelande.

Läs mer: Polischef: Polisen är pressad

Cirka 100 av cheferna i ledningsgrupperna har deltagit. I stället för sina dagliga chefsuppgifter har de deltagit i kärnverksamheten och medarbetarnas arbetsuppgifter.

Lena Tysk, polisområdeschef i Västmanland, anser att det var lärorikt:

–Jag tog del av flera bra förslag och initiativ från medarbetarna om hur verksamheten kan utvecklas, säger hon.

Carin Götblads ambition är nu att ha två sammanträdesfria veckor om året, en på hösten och en på våren.

Läs mer: Snatterier drabbar mindre butiker hårt

Annons