Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så bra var vädret under augusti

Början av september är blötare.

Annons

Norra länet. Augusti blev månaden då sommaren kom tillbaka och det långa och tråkiga regnvädret till sist blåste bort.

– Inledningsvis var det ostadigare väder med regnområden som passerade. Runt den tolfte till 14:e augusti var det ett högtryck som började växa in söderifrån. Sen har det högtrycket gett klart och soligt väder. Vi har haft temperaturer mellan 20-25 grader men nätterna har varit kalla. Den 24:e började vi få ostadigare väder igen med regn, säger Maria Jönsson, meteorolog på Foreca.

Trots att det var kalla nätter med varma dagar så har medeltemperaturen legat kring det normala med kanske en grad över. I början av augusti hade var temperaturerna någon grad under det normala.

– Det har regnat mindre än normalt, 50-25 procent under det normala så det brukar komma betydligt mer regn än vad det har gjort, säger Maria Jönsson.

Men hösten inleds ordentligt i början av september med ett regnområde som drar över och ligger kvar under några dagar. Det kommer regna rikligt med 10-20 millimeter nederbörd och lokalt upp emot 30 millimeter regn.

– Som det ser ut nu så kommer det vara regn som dominerar. Temperaturerna kommer att ligga runt 15 grader, säger Maria Jönsson.

Mer läsning

Annons