Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så fick Andrée Wallin drömjobbet i Hollywood

Norbergaren Andrée Wallin drömde att få arbeta med storfräsarna i Hollywood. Så blev det. Nu jobbar han bland annat med regissören Joseph Kosinski, skaparen av filmen TRON: Legacy.

Annons
Metropolis, en av många bilder ur Andrées portfolio.

NORBERG. Andrée Wallin anser sig själv vara en asocial person, som alltid har älskat att sitta för sig själv och bara skapa. Redan som barn fanns det ett stort behov av att få måla och skissa på papper. Sedan kom datorn in i hans liv och Andrée upptäckte snabbt programmet Adobe Photoshop. På den vägen är det, eller först var det endast en hobby. Arbetade gjorde han på ett lager i Norberg.

–Jag var inte skapt till att jobba i butik eller på ett lager, berättar Andrée.

Han började studera vid Nackademin, på en 3D-utbildning. Snart kom jobbet med stort J. Drömmen om att få arbeta åt filmproducenter i Hollywood slog in efter hårt arbete både dag och natt.

Andrée for över till Los Angeles, och på den vägen är det. Listan kan nu göras lång över olika samarbetspartners i den stora filmstaden. Han har arbetat med reklam, trailers till tv-spel, animerade filmer och grafiska noveller. Det sistnämda är det största projektet för tillfället. Långfilmsregisören Joseph Kosinski, skaparen av TRON: Legacy och Andrée arbetar tillsammans med boken.

–Filmbolaget Universal har köpt upp rättigheterna och ska göra en filmatisering av boken. Tom Cruise gillade idén och skrev i fredags kontrakt på att få spela huvudrollen.

Läs mer i fredagens tidning.

Andrée Wallin och katten Melvin.

Mer läsning

Annons