Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så föll rösterna i kyrkovalet

Det var något fler som röstade i Norberg och Skinnskatteberg den här gången. I Fagersta minskade valdeltagande med 0,1 procent. 

Annons
Anders Linger, POSK, är nöjd med valet.

Norra länet. POSK stärker sin ställning i Fagersta. I år fanns 25 mandat att slåss om. POSK knep 17 och sossarna åtta.

– Det var ett lyckat val, inte helt oväntat, säger Anders Linger, ordförande för POSK i Västanfors-Västervåla församling.

I Skinnskatteberg fick Hembygdens kyrka fortsatt majoritet i kyrkofullmäktige. Vanja Leneklint, Hembygdens kyrkas ordförande, är nöjd och tacksam att nomineringsgruppen fick behålla sina tio mandat.

– Vi jobbar så mycket för kyrkan i Skinnskatteberg och har väldigt många idéer som vi vill genomföra på sikt, säger Vanja Leneklint.

Socialdemokraterna tog hem valet till kyrkofullmäktige i Norberg, med 40 rösters marginal gentemot Centern. Totalt fick S 189 röster i Norberg-Karbennings församlings tre valdistrikt, Karbenning, Kärrgruvan och Norberg. Tvåan Centerpartiet fick 149 röster, följt av POSK, 116, och Öppen kyrka, 106.

– Rösterna är färdigräknade och ska sedan kontrollräknas av stiftet, sade Ulf Segerbo, POSK, och kyrkorådsordförande i Norberg-Karbennings församling, på söndagen.

Valdeltagandet stod nästan stilla i Fagersta, det minskade med 0,1 procentenheter till 12,7 procent medan det ökade från 15, 2 till 16,4 procent i Norberg. I Skinnskatteberg ökade valdeltagandet något, från 11 procent till 12,8. I riket steg valdeltagandet med 0,8 procentenheter till 12,7 procent.

ROBIN HÖGBERG

LINA SVALBRO

Mer läsning

Annons