Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så föreslås polisen jobba

Nästa år föreslås Fagersta, Sala och Surahammar bli ett lokalpolisområde. Det kan stärka polisens arbete samtidigt som läget känns rörigt inför förändringen, berättar Eva Lindberg, närpolischef i Fagersta.

Annons
Utbytet mellan polisen i norra länet och kollegorna i Sala och Surahammar ökar om förslaget med nya lokalpolisområden går igenom den 1 januari. Huvudsäte i den nya organisationen blir i sådana fall Sala. Förslaget inverkar dock inte på Fagerstas polisstation, menar närpolischef Eva Lindberg. ”Det finns ingen osäkerhet för att den ska försvinna”.

Den 1 januari införs en ny nationell polisorganisation med sju polisregioner och 99 förstärkta lokalpolisområden.

I Region Mitt, dit Västmanland hör, har nu förslag till lokalpolisområden tagits fram som sannolikt kommer antas av regeringens särskilda utredare Thomas Rolén i dagarna.

Närpolisområdet där Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg ingår har många naturliga beröringspunkter med Söderbärke och Avesta, menar Eva Lindberg. Men även ett samarbete med Sala är naturligt, tycker hon.

– Vi jobbar ju med Sala nu också. Med Sura är det ju lite annorlunda, de är ju ihop med Hallstahammar i dag.

Omorganisationen kan göra att polisen kommer närmare medborgarna.

– Så är tanken, exempelvis genom att få ut fler poliser på gatorna.

Men hur många vi blir på respektive område är oklart, säger Eva Lindberg.

Läget på polisstationen i Fagersta är lite rörigt inför det nya, berättar hon.

– Det är svårt att svara på vad var och en ska göra, vi vet inte hur det ska bli. Det är nog det som de flesta tycker känns lite rörigt.

Mer läsning

Annons