Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så fyndar du solsemester i höstrusket

Nu när sommaren är slut och vi går mot mörkare tider är det lätt att börja längta till sol och värme. För den som har möjlighet att komma iväg så går det utmärkt att hitta fyndresor till sol och bad. Vi har frågat tre representanter för olika resebyråer hur man ska tänka för att vara skonsam mot plånboken när man väljer resmål.

Annons

Vart ska man åka för billigt sol och bad? Magdalena Öhrn på Ving:

- Kanarieöarna är vår största destination så där har man störst chans att hitta en billig resa. Vi ser ett betydligt större intresse för Kanarieöarna den här vintern. Jag tror att fler och fler inser att det finns ett Kanarieöarna som man inte trodde fanns – med vandring, fina restauranger, golf och vingårdar.

Marie Malmros på Fritidsresor:

- Generellt kan man säga att mycket lyx för pengarna får man i Egypten. Det är dessutom hyfsat kort flygtid så det passar utmärkt om man bara vill vara borta i en vecka.

Kajsa Moström på Apollo:

- Under hösten så kan man resa till Medelhavet, till Kreta och Rhodos till exempel. Samtidigt skulle jag säga att Egypten är väldigt prisvärt. Vi har minskat volymerna som en följd av oroligheterna där och det gör att hotellen ger oss väldigt bra priser för att locka tillbaka oss.

Hur ska man göra för att få ner priset ytterligare?Magdalena Öhrn på Ving:

- Man ska hålla koll på sistaminutenpriser. Det kan även löna sig att åka flyga ifrån en flygplats som ligger längre hemifrån.

Marie Malmros på Fritidsresor:

- Det är alltrid så att man ska titta på avresor mitt i veckan, helgerna är populärast. Och se till att åka utanför de stora loven. Innan eller efter höstlovet har man alla möjligheter att hitta fynd, och detsamma gäller innan och efter jul. Försök också att utnyttja rabatter och specialerbjudanden.

Kajsa Moström på Apollo:

- Det man kan göra nu är att resa till det som traditionellt är sommardestinationer, Kreta och Rhodos till exempel.

Vilket tycker du är det mest underskattade resmålet? Magdalena Öhrn på Ving:

- Jag tycker ju att Aruba är ett sådant resmål. Det ligger 25 km norr om Venezuelas kust. Det är en liten karibisk ö utanför orkanbältet med fantastiska stränder. Det är en riktig paradisö.

Marie Malmros på Fritidsresor:

- Lanzarote, kanske den minst kända av de tre större Kanarieöarna. Det är en liten ö med superfina badorter, långa strandpromenader, fina stränder och häftigt vulkanlandskap. Även Phuket i Thailand. Många tänker på Thailand som ett vinterresmål men det går alldeles utmärkt att åka dit andra tider på året. Regnsäsongen är normalt över i slutet av oktober, och det regnar ju inte hela tiden heller under regnsäsongen, det är mindre folk överallt och billigare.

Kajsa Moström på Apollo:

- Om man har rest en del på det som brukar vara traditionella vinterresmål så skulle jag tipsa om Jordanien där man har bad och sol med fantastiska utflykter till Petra och Döda havet. Det är ett fantastiskt trevligt och gästvänligt land. Jag tycker heller inte man ska tveka inför att åka till Egypten.

Mer läsning

Annons