Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så många sägs upp från SSAB

Det är klart hur många som får gå från SSAB i Virsbo.

Annons

Över hälften blir av med jobben på SSAB, tidigare Ruuki, i Virsbo. Det står klart efter att arbetsgivare och fackförbund har enats om huvudvärdena i sin förhandling.

- Vi är 98 i dag och blir 44. Nio tjänstemän blir kvar och 35 arbetare, säger Ulf Woupio, platschef.

De berörda tjänstemännen kommer att informeras under veckan. Det är ännu inte klart vilka arbetare som blir av med jobben, bara att det rör sig om 42 personer.

- Det är tufft. Det är en liten ort och att måste skicka hem så här många, det är väldigt jobbigt. Det kommer drabba samhället Virsbo väldigt hårt, och även kommunen, säger Ulf Wuopio.

Stämningen på SSAB i Virsbo är uppgiven, enligt Carina Christiansson, talesperson för tjänstemannafacket Unionen.

- Vi har jobbat här länge, och har sett utvecklingen. Många säger att de är inte förvånade, men det är klart, det finns en uppgivenhet som kom i samband med att vi lade varslen, säger hon.

Anledningen till uppsägningarna är att SSAB i Virsbo lägger ned sin produktion av ledningsrör på grund av för låg lönsamhet. Bara produktionen av bergförstärkningsbultar och tillbehör blir kvar.

- Det är ett hårt slag för den här lilla byn och företaget, som har en diger historia. Den här rörtillverkningen som är ursprunget, den försvinner helt. Det är jättetråkigt, säger Carina Christiansson.

Annons