Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så minns Fagersta-Posten nyhetsåret som gått

2015. Fagerstas store författare gick ur tiden. Norbergs anrika konditori brann ned och världens flyktingkris har berört många. Men år 2015 har också haft ljusglimtar. Kändishunden Zoe fick valpar och Frida Hansdotter vann VM-silver.

Annons
Skinnskatteberg. I augusti lämnade Gerald Engström vd-posten på Systemair efter nära 30 år.

Fagersta. För två år sedan sprang Maria Wistis hund Zoe bort och var försvunnen i tre dygn efter en bilolycka innan hon hittades välbehållen. I augusti kunde FP berätta att kändishunden fått tre valpar.
Fagersta. Folkkäre författaren Lennart Hellsing blev 96 år. Han avled 25 november i år.
Norberg. Alpina världsstjärnan Frida Hansdotter höll för trycket och tog VM-silver i februari. ”I dag var hon oslagbar”, sade Hansdotter efteråt om konkurrenten Mikaela Shiffrin som tog guldet.
Fagersta. Förskollärare har larmat om stress. I mars tyckte Ulrica Andersson på Björkbacken i Fagersta att politikerna skulle uppleva hur det är att ta hand om 14 barn, som hon själv, under mellanmålet. ”Visa hur jag kan förändra mitt förhållningssätt”, sade hon.
Skinnskatteberg. Många har sökt sig till Sverige och hit för att hitta en ny tillvaro. ”Jag vill stanna i Sverige. Jag vill bli fotbollsspelare i Sverige,” sade Sharif Tarek från Syrien (till vänster), en av 68 asylsökande på ett akut boende i Riddarhyttans gamla skola i oktober.
Fagersta. I december meddelade Socialdemokraterna i Fagersta att partiet bryter sitt samarbete med Vänsterpartiet och i stället ska styra Fagersta tillsammans med Moderaterna.
Norberg. Natten mot 21 augusti brann Elsa Andersons konditori ned. Två greps senare, en skäligen misstänkt för mordbrand och en skäligen misstänkt för medhjälp, men släpptes och ännu har inte polisen kunnat lösa brandgåtan.

Mer läsning

Annons