Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så ska Norberg locka nätsurfarna

Norbergs kommun har fria surfzoner sedan förra sommaren. Första tiden har varit en testperiod. Nu ska servicen marknadsföras samtidigt som efterfrågan tycks öka.

Annons

Norberg. Den kostnadsfria trådlösa internetuppkopplingen finns vid biblioteket, turistinformationen och kommunhuset. För den som bara vill komma åt Norberg och Fagersta kommuns hemsidor är det bara att koppla upp sig. För att få tillgång till resten av nätet krävs en surfbiljett. Sådana kan hämtas på biblioteket, turistinformationen och kommunhuset.

Under perioden juli 2011 till årsskiftet 2012 användes 35 biljetter på biblioteket och 12 biljetter på turistinformationen. Eva-Lena Silva, verksamhetschef för turism och bibliotek i Norberg, säger att de redan haft fler användare än så i år. Förra helgen delades till exempel 30 biljetter ut i samband med en konferens.

–Det ökar nu, det känns som det blir mera känt att den här möjligheten finns, säger hon.

Vid turistinformationen har uppkopplingen haft vissa brister och därför vill kommunen sätta upp en så kallad slavsändare för att få bättre täckning. I övrigt har surfzonerna fungerat bra. Eva-Lena Silva säger att de därför känner sig trygga i att marknadsföra dem mer. Hon påpekar att zonerna ökar människors tillgänglighet till internet.

–Man måste inte vara hemma och man måste inte ha internet själv för att komma åt det. Jag tycker det är en bra service, säger hon.

Kommunstyrelsen kommer att ta del av en uppföljning om surfzonerna på sitt möte den 10 april. Förvaltningen förslår att verksamheten fortsätter som i dag. En vidareutveckling av zonerna tycker de kan diskuteras 2013.

Mer läsning

Annons