Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säkerheten hotas i den nya pulkabacken

Vassa träspett och grova stubbar sticker upp i den nygjorda pulkabacken i Högbyn. ”Det är beklagligt och vi ska titta närmare på det”, säger kultur- och fritidschefen Lena Sundholm.

Annons

Under senhösten iordningställde kommunen en pulkabacke i Högbyn.

– Vi gjorde röjningen så sent som möjligt i och med den milda starten på vintersäsongen. Vår tanke är att det ska vara en trevlig plats för vinteraktivitet i den iordninggjorda pulkabacken och vid grillplatserna, säger Lena Sundholm, kultur- och fritidschef.

Men att åka i pulkabacken menar besökare är rent livsfarligt med anledning av att det sticker upp flertal stubbar och vassa pinnar.

– Det är rent livsfarligt där uppe och jag skulle inte rekommendera någon att åka dit, säger Fagerstabon Henrik Eriksson.

Lena Sundholm ser det som beklagligt att växtligheten har tagit sig så pass.

Fast det rör sig inte riktigt om några nya skott utan om stubbar som inte tagits bort ordentligt.

– Det var tänkt att det skulle inbjuda till rik vinterfritid och en ren välviljan från vår sida. Men nu får vi ta ställning till om det behövs röjas mer. Men i nuläget går det givetvis inte på grund av snön, säger hon och tillägger:

– Man får åka på egen risk och jag hoppas att man ändå kan njuta av vinterlandskapet där uppe. Men vi ska definitivt se vad mer vi kan göra, säger hon.

Mer läsning

Annons