Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säljarsilver till Louise

19-åriga Louise Solberg från Fagersta tog sig nästan hela vägen till toppen när SM i Ung Företagsamhet avgjordes i Stockholm.

Annons
I länsfinalen blev det guld, i SM tog Louise silver.

Louise Solberg från Fagersta är näst bäst av Sveriges unga säljare. I går representerade hon Västmanland när SM i UF-företagande avgjordes och det gick bra. Louise tog silver i säljarklassen.

– Det var superkul. Konkurrensen är stenhård och alla ville vinna lika mycket. Det betyder jättemycket att komma så här långt, säger Louise.

I Stockholm fick hon först sälja de skosnören av resår som hon och klasskompisarna i UF Lacey tagit fram. De som gick vidare till final fick sedan i uppgift att sälja in en annan produkt, som de inte visste något om. Säljsamtalen skedde inför en jury bestående av näringslivstoppar.

Vad är det som gör dig till en så bra säljare?– Det handlar om att våga. Våga ta för dig, våga tro på dig själva. Och att ha kul, jag njöt av varje sekund, säger Louise.

Louise Solberg tar studenten från ekonomiprogrammet på Brinellskolan i vår. Till hösten väntar fortsatta ekonomistudier på högskolenivå, med inriktning mot marknadsföring.

Till Sveriges Bästa UF-företag 2013 utsågs Teatermakarna Dalarna UF från Falun.

Annons