Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD-politikerna skyller på varandra

Så förklarar SD-politiker i norra länsdelen den bristande bokföringen och styrelsemissarna

Annons
Sverigedemokrater riktar delar av ansvaret för missarna mot Johan Henriksson – som slår ifrån sig.

Sverigedemokraternas ledning riktar skarp kritik mot styrelsen i SD Norra Västmanland – och lägger ned föreningen. Politikerna i styrelsen skyller på varandra.

Dan Rydberg, fullmäktigeledamot för SD i Fagersta och kassör i nedlagda SD Norra Västmanland, tar inte på sig något av ansvaret för den bristande bokföringen.

– Det får du ta med ordförande och tidigare kassören. Så länge som jag har varit kassör har det skötts, säger Rydberg, som enligt egen utsago blev vald till kassör i september 2015.

Stefan Vestling, SD i Norberg, valdes våren 2015 till kassör. Men han hävdar att han aldrig kunde verka på den posten.

– Jag visste inte ens kontonumret. I augusti lämnade jag in avskedsansökan. Jag insåg att det här är inte var hållbart, så jag avgick på stört, säger Vestling, som hävdar att det var dåvarande ordföranden i SD Norra Västmanland, Johan Henriksson, Fagersta, som inte gav honom några uppgifter trots många påtryckningsförsök i flera månader.

Johan Henriksson menar att en stor otydlighet inom föreningen ligger bakom de många missarna.

– Om du som kassör inte tycker att ekonomin sköts av ordföranden – då fortsätter du inte att ta emot pengar in på kontot, säger han.

Henriksson är inte längre medlem i partiet.

– Jag ville avgå redan förra året men blev övertalad att sitta kvar ytterligare ett tag. Allt har varit väldigt rörigt, det har varit avhoppade kassörer och avhoppade sekreterare, säger han.

Ni representerar era väljare. Ska man inte kunna förvänta sig mer av ett politiskt parti?

– Du får ändra frågan till ”Dem” – jag vill inte ha något med det att göra. SD är en del av samma elitism, precis som allt annat, säger Henriksson.

– I Skinnskatteberg och Norberg kommer varenda krona tillbaka till medlemmarna, vi är verkligen måna om att det sköts. Varenda räkning i våra namn ska vara till den politiska verksamheten, säger Vestling.

Mer läsning

Annons