Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"SD-väljare ville ha nyval"

Lokala politiker uttalar sig om att det inte blir något extra val till våren.

Annons

Stig Henriksson (V), riksdagsledamot, Fagersta.- Det är väldigt bra att samtliga övriga partier som försöker ta ansvar för Sveriges läge också samlar sig och gör det.

- Ingen tror väl att ett extra val skulle innebär någon radikalt annorlunda sammansättning av riksdagen, säger han.

Anna Wallén (S), riksdagsledmot, uppväxt i Fagersta:- Det känns jätteroligt att vi tagit ansvar för Sverige. Jag tror inte att det hade varit bra för Sverige med ett nyval eftersom det troligen inte skulle leda till något förändrat läge.

- Tydliga spelregler tror jag alla gynnas av, säger hon.

Stefan Vestling (SD), ledamot i kommunstyrelse i Norberg:

- Jag är mållös och jag känner bara tomhet, det finns ingen demokrati kvar i Sverige i dag. De gör en sådana här överenskommelse utan två partier, SD och Vänstern. Då har man kört över mer än en miljon röstande i Sverige.

-Alla SD-väljare ville ha nyval, det var djupt förankrat i SD-organisationen. I den senaste mätningen som jag såg låg vi på 17,6 procent. Vi har fått jättemånga mer medlemmar i Norberg på den här korta tiden, säger han.

Anita Lilja-Stenholm (FP), ledamot i kommunfullmäktige i Fagersta:

- Jag tycker det verkar sansat. Det hade blivit stora omkostnader med ett nyval och vilket resultat det skulle bli kan ingen sia om i dag.

- Det verkar vara förståndigt i det här parlamentariska läget som Sverige befann sig i att komma till en samförståndslösning. Sen får vi se vad vårbudgeten ger, vad det är för något man har kohandlat om, säger hon.

Marino Wallsten (S), kommunalråd i Fagersta:

- Det är väl positivt att vi slipper dra oss igenom en hel valrörelse ytterligare. Sen får vi väl se vad det leder till i praktiken.

- Får vår del är det positivt för det blir ju då Socialdemokraternas budget som släpps igenom nästa höst och det är något vi hade hoppats på för Fagersta, för i det ingår satsningar på till exempel skolan och äldreomsorgen, säger han.

Läs mer:

Nyvalet blir inte av

Annons