Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shoppinghjälp med fiffiga sajter

Allt fler valmöjligheter gör det allt svårare för dig som konsument att hitta rätt. Prisjämförelser är nästan ett måste för att du inte ska råka betala ett överpris. Nu hjälper vi dig att hitta sajterna som leder dig rätt i konsumtionsdjungeln.

Annons

Många gånger kan det vara svårt att veta vilket abonnemang som är billigast, eller vilket nätbutik som har den billigaste varan. Det fiffiga är att det faktiskt finns en rad sajter som kan hjälpa dig på traven.

Statliga sajterElpriskollen och telepriskollen är två utmärkta sajter som svenska myndigheter står bakom. Med elpriskollen kan du snabbt och enkelt jämföra priser på el. Med telepriskollen är det jämförelser mellan telefon- och internetabonnemang som gäller.

Det finns även sajter som vinstdrivande företag driver. Sajter som hjälper dig hålla koll på prisjämförelser på till exempel olika försäkringar och ränta på lån i banker. Några av dessa är Comboloan och Comparias.

Jämför pensionenDet finns även sajter där du kan jämföra privatpension, premiepension och tjänstepension. Ett sådant exempel är Compicer.

Sedan finns de kanske mer kända sajterna Pricerunner och Prisjakt. De sajterna hjälper dig med prisjämförelser på vanliga produkter - allt från hårtorkar till flygresor. Men det går även att jämföra priser på olika tjänster på dessa sajter.

För dig med smartphone

Om du har en smartphone som har Android, eller om du är utrustad med en Iphone, kan du ladda ner flera appar att jämföra priser med.

Ett bra exempel är appen Prisjakt, som låter dig scanna in en streckkod på en vara i en affär. Några sekunder senare har du en prisjämförelse på samma vara framför dig.

Annons