Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silvermedalj för Tuike i trapplopp

Virsbobrandman tog silver i hjältetävlingen World Games, Games of Heroes. 

Annons
Silvermedalj i Stair Race för Tommy Tuike från Virsbo.

Tommy Tuike, en av de tre brandmän från Virsbo som fick pris för hjälteinsats i skogsbranden, har fått ytterligare ett pris. I helgen sprang han tävlingsgrenen Stair Race i The Games of Heores och slutade tvåa.

Björn Svensson, Mikael Bergner och Tommy Tuike befinner sig långt hemifrån. I och med deras hederspris på Svenska Hjältar-galan för insatsen i skogsbranden, då de räddade livet på Reine Ullén, fick de biljetter till att medverka i World Games i USA.

En tävling där brandmän och poliser från hela världen tävlar mot varandra i olika grenar under titeln The Games of Heroes.

Det var i den individuella grenen Stair Race, trapploppet, som Virsbo-brandmännen deltog. I full brandmansmundering sprang deltagarna upp för ett flera våning högt trapphus.

Tommy Tuike gjorde bra i från sig och slutade på en andra plats, endast fem sekunder från brandmannen Jorge Mesa Guerrero från Barcelona.

Återstår gör grenen Ultimate Firefighter och totalt har svenska poliser och brandmän tagit fem medaljer, två guld och tre silver.

Mer läsning

Annons