Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhuset övar för ebolautbrott

I dag övade läkare på sjukhuset i Västerås inför eventuella ebolafall.

Annons

Under tisdagsmorgonen har läkare på sjukhuset i Västerås tränat sig på att sätta på och ta av skyddsutrustningen som kommer att användas av vårdpersonal i Västmanland vid misstänkt ebolasmitta.

-Det svåra är att rätt ta av sig den här skyddsutrustningen. Det gäller att man inte förorenar sin hud eller klädsel, säger Tomas Vikerfors, verksamhetschef på infektionskliniken.

Under kommande veckor kommer fler att utbildas i skyddsåtgärderna kring det fruktade viruset. Tomas Vikerfors tror att vårdpersonalen kommer att få använda sina nya kunskaper.

-Vi räknar med att vi kommer få något misstänkt fall innan jul. Då tror jag att vi har klarat av det bra och troligen kommer det visa sig inte vara Ebola, säger han.

Sjukhuset arbetar med förberedelser på flera plan. Det är viktigt både hur skyddsutrustningen ska användas och att snabbt kunna ställa om sjukhusets organisation.

-Det kommer hela tiden förslag på förbättringar och förändringar. Det måste vara en säker vård för våra andra patienter även fast vi får in den här patienten, säger Tomas Vikerfors.

Annons