Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjuksköterskor svårast att rekrytera

Så ser bemanningsläget ut inom sjukvården inför sommaren.

Annons
Susanne Svenns, enhetschef för sjuksköterskor och Eva Blomberg, vård- och omsorgschef, har goda utsikter inför att klara sommarbemanningen i år.

Att bemanningsläget inom vård och omsorg kan vara skört inför sommaren är ingen nyhet. Kommunerna i norra länsdelen ligger lite olika till.

Skinnskatteberg är den kommun som ligger bäst till med bemanningen inför sommaren. Enligt Anna-Lena Skog, enhetschef för hemtjänst, hemsjukvård och korttidsboende, är behovet täckt med råge.

– Vi har återkommande vikarier och några nya samt att det fortfarande trillar in ansökningar. Så jag är inte speciellt oroad, säger hon.

Det läget gäller både undersköterskor/vårdbiträden och sjuksköterskor för både hemtjänst och särskilt boende.

Om sommaren sugs de befintliga vikarierna in i vikariat. Även där har Skinnskatteberg en plan.

– Vi brukar alltid ha några timvikarier, som inte går på en rad, som hoppar in vid behov.

Inom LSS-verksamheten i kommunen är sommarschemat inte helt klart, men det finns gott hopp om att klara av även det.

I Fagersta har, så gott som alla, sommarvikariat inom hemtjänsten, särskilt boende, LSS och psykiatrin, tillsatts.

– Men vi har några avhopp att fylla som vi arbetar med just nu, säger Eva Blomberg, chef för vård och omsorg.

Hon tycker att det gått bättre än vad det brukar göra med sommarbemanningen.

– Vi har rekryterat på ett lite annat sätt än tidigare, mer centralt. Vi har använt oss av och utbildat några undersköterskor som fått intervjua vikarierna men vi har skött det formella.

Gällande sjuksköterskor ser det värre ut, där finns fortfarande luckor, speciellt på natten.

– Vi kommer att vara tvungna att ta in bemanningsföretag, det gör vi i sista hand, säger Eva Blomberg.

Läs mer: Akut brist på sjuksköterskor

I Norberg pågår rekrytering av sommarpersonal till hemtjänsten och äldreboenden fortfarande.

– Det mesta är klart, men vi arbetar med det sista. Det är alltid tufft att rekrytera till sommaren, säger Kristina Sandberg, områdeschef för äldreomsorgen med ansvar för hemtjänsten.

Hon upplever att det varit lite tuffare än vanligt i år att rekrytera sommarvikarier. En delförklaring till detta kan vara att äldreomsorgen fått resurser för att anställa mer personal.

– Självklart är det positivt med mer personal, men vi är en liten kommun och det kan vara svårt att hitta vikarier. Därmed inte sagt att det inte går.

Gällande sjuksköterskor i kommunen är dag- och kvällsschemat helt täckt. Natten återstår även i Norberg. Kajsa Törner-Liljeqvist, områdeschef med ansvar för hälso- och sjukvård, arbetar med detta.

– Vi kan komma att behöva använda oss av bemanningsföretag till natten. Dagtid har vi stor hjälp av pensionerade sjuksköterskor och delegerade, erfarna undersköterskor.

Läs mer: Sjukhusets framtid i fokus

Läs mer: Landstinget tar tillbaka sjukhuset

Så ser kommunernas sommarbemanning ut

Skinnskatteberg: Har täckt behovet av sommarvikarier helt och hållet plus några som går som timvikarier. Det gäller hemtjänst, särskilt boende samt även sjuksköterskor. Inom LSS finns fortfarande några luckor.

Fagersta: Har tillsatt nästan alla vikariat. Arbetar just nu med att fylla några avhopp. Det gäller hemtjänst, särskilt boende, LSS och psykiatrin.

Dock finns problem att tillsätta sjuksköterskor, speciellt på natten. Där kommer man vara tvungen att ta in bemanningsföretag.

Norberg: Arbetar i nuläget med att rekrytera, men har det mesta klart. Ökad bemanning inom äldreomsorgen har gjort att det varit lite svårare än tidigare år att få vikarier till alla tjänster. Sjuksköterskor fattas på natten och bemanningsföretag kan bli aktuellt.

Mer läsning

Annons