Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukvårdsbyggnad jämnas med marken

Hus 2 på Bergslagssjukhuset rivs för att ge plats till den nya bassängen.

Annons

En ny bassäng är planerad att byggas vid Bergslagssjukhuset. Det innebär att hela hus 2 rivs. Byggnaden är på cirka 4000 kvadratmeter.

– Det huset innehåller de före detta operationssalarna som nu står tomma. Det behövs stora insatser att rusta upp lokalerna så den bästa lösningen är att riva, säger Jan Björklund, landstingets fastighetsförvaltare.

Han säger att all den verksamhet som är i gång i dag på Bergslagssjukhuset kommer fortsätta vara i bruk. Röntgenmottagningen som ligger i byggnad 2 ska flyttas till andra lokaler i sjukhuset.

– Vi måste placera röntgen i rätt miljö i förhållande till de andra verksamheterna, det finns tekniska lösningar vad beträffar strålningen, säger Jan Björklund.

– Det är viktigt att man förstår att ingen verksamhet kommer att försvinna när byggnaden rivs, säger Kenneth Östberg (S), som sitter i landstingsrådet. 

Ingrid Brockman Fahlin, före detta landstingsbevakare, är osäker på att löftena kommer att infrias .

–Man hoppas att det blir som de säger och inte lovar oss en massa saker sen blir det inte som det var sagt, det har ju hänt förut, säger Ingrid Brockman Fahlin.

Annons