Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skallgång efter  saknad bärplockare

Under lördagen slöt cirka 30 frivilliga personer upp för att hjälpa till att leta efter den 82-årige man från Hallstahammar som är försvunnen i skogarna kring Hålsbo i Skinnskattebergs kommun.

Annons
Skallgång i eländig terräng. Sakta tog sig Missing peoples grupp B igenom ett förbestämt område för att, förhoppningsvis, hitta den försvunne 82-åringen. Annelie Heintz, i mitten med turkosfärgad jacka, hade med sig rottweilern Donna som syns till höger om henne.

I bilkaravan tog de sig till den plats längs en skogsväg där mannens bil stod parkerad.

Organisationen Missing People står bakom insatsen och de närvarande delade upp sig i två grupper där man inom gruppen skulle hålla bara några meters avstånd mellan varandra. Terrängen var dock svårbemästrad med täta buskage, sank mark, höjder och annat som gjorde att avstånden ofta blev betydligt större.

Paret Annelie och Lennart Heintz från Västerås bestämde sig under förmiddagen för att hjälpa till och leta efter mannen.

- Jag såg på Facebook vid 10-tiden att det var på gång så vi tog på oss kläder, käkade lunch och kom hit, berättar Lennart Heintz.

De hade också med sig rottweilern Donna som älskar att springa omkring i skogen.

- Om den här mannen ligger nära där vi går så kommer hon att hitta honom, försäkrar Lennart Heintz.

Peter Jaslin

Annons