Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skåpbil ska ha försökt locka med barn

Polis har fått rapporter om att två män, i en skåpbil, ska med godis ha försökt locka med ett barn under tisdagskvällen. 

Annons

Vid 18.30 tiden i tisdags kom samtal in till polisen om att en vit skåpbil rört sig nära Alfaskolan. Två män i skåpbilen ska ha frågat ett barn om denne velat ha godis. Barnet sprang istället hem. 

En polispatrull talade med en tipsare och ytterliggare en patrullbil åkte till platsen. Polisen rörde sig i området vid Västmannavägen men hittade ingen skåpbil. Patrullen upprättade inte en polisanmälan med anledning av att det inte skett något brott.

– Det kommer inte att göras något ytterliggare på det här eftersom det inte har begåtts något brott. Men alla patruller som rör sig ute kommer att ha den här informationen med sig, säger Christer Nordström, presstalesman polisen.

Han säger att det är bra att föräldrar pratar med sina barn om det här. 

– Det är viktigt att man pratar med barnen om sådana här saker men på ett balanserat sätt så man inte skrämmer dem från att prata med vuxna. Det är bra om de vet att de inte ska följa med någon de inte känner som erbjuder dem skjuts, säger Christer Nordström.

Annons