Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skatebowl får yta för att kunna byggas ut till park

Kommunstyrelsen har beslutat att titta närmare på Risbroskolan och Fagerstahallen som placering för skatebowlen. Där finns yta för att bygga på bowlen med en skatepark. – Vi har vägt in det som ett tungt argument, säger kommunalråd Marino Wallsten (S).

Annons
Stöld och skadegörelse ägde rum under helgen på Risbroskolan.

Fagersta. NVK har gjort en bedömning av nio möjliga platser att bygga en eventuell skatebowl. Efter en rangordning utifrån aspekter som toaletter, närhet till fritidsanläggningar och parkeringar har två alternativ seglat upp.

– Vi har kokat ner det till två alternativ som vi behöver få mer kostnadsberäkningar på. Sen är det ett igångsättningsbeslut som krävs, säger Marino Wallsten.

Den ena är vid Risbroskolan och den andra vid Fagerstahallen upp mot Norrbyvägen. Det båda har gemensamt är outnyttjade ytor som kan användas till att bygga en skatepark.

Ursprungligen antogs en motion av Pia Boiardt (V) att bygga en skatebowl i Vilhelminaparken.

Den har senare byggts på med motion från S om att göra omtag med bowlen och utreda en placering som gör det möjligt att i etapper bygga till en skatepark som kan användas av BMX- och kickboardåkare.

– Skulle man placera en skatebowl i Vilhelminaparken så är det i princip det enda man kan ha där. Som vi ser det möjliggör det inte en skatepark, säger Marino Wallsten.

NVK ser området vid träden ovanför Fagerstahallen mot Norrbyvägen som en fördelaktig plats för en skatebowl.

Skatebowlen i Fagersta

De övriga föreslagna placeringarna av en skatebowl är:

Brinellskolan.

Fagerstahallen mot Ringvägen, nedanför simbassängerna.

Norbergsvägen vid Kolarbyn.

Kolmilegränd nära Alfaskolan.

Före detta lekparken på Martingatan.

Per-Olsskolan.

Annons