Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnskatteberg besegrade Fagersta Södra i regn och snö

Det blev en knall när Skinnskattebergs SK i VLT-cupen mötte Fagersta Södra IK igår. SSK vann med 3-0(1-0) efter en mycket bra genomförd match. Matchen spelades på konstgräset på Fagerliden i regn och snö.

Annons

Det var SSK som började bäst och rullade boll på ett bra sätt. Man satte press på Södraförsvaret och skapade en del fina lägen. Bland annat missade man ett friläge tidigt i matchen. Södra kom till spel med flera juniorspelare vilket gjorde att laget inte riktigt fungerade som vanligt.

Oskar Karlsson gav SSK ledningen efter att han sprungit sig fri. Efter målet slappnade SSK av och blev lite bekväma. Södra fick då mer att säga till om. Nu skapades bara någon vassare chans mot ett stabilt SSK försvar. I detta läge väljer tränare Lars Aronsson att ta lagets bonusstraff som laget har eftersom man spelar i en lägre serie. Straffen räddar Södramålvakten Daniel Hedlund mycket bra.

I den andra halvleken blev spelet som i den första. Det var SSK som skapade de vassaste chanserna medan Södra fick försvara sig. När William Klasén sprang sig fri och gjorde 2-0 så var matchen mer eller mindre avgjord. Att det sedan också blev 3-0 genom Kim Fröjd Arvidsson, ja då var det definitivt klart att SSK var vidare i VLT cupen.

KJELL ROSENDAHL

Läs mer om matchen i måndagens tidning.

Annons