Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skinnskatteberg samlade in mest till Världens barn

Nyligen TV-sändes Världens barn där Riksinsamlingen avgjordes på kommunnivå. I Västmanland låg Skinnskatteberg, Fagersta och Norberg i toppen.

Annons

Skinnskatteberg tog täten när riksinsamlingen mättes.

Under förra helgen avgjordes Riksinsamlingen för Världens barn. I ett pressmeddelande skriver de att ungefär 100 000 personer deltog i insamlingsaktiviteterna. I Riksinsamlingen deltar samtliga kommuner i hela landet där kommunerna tävlar mot varandra. Bidragen mäts sedan i en totalsumma som sedan slås ut på antal invånare. Sedan utses bästa län, bästa kommun och bästa storstadskommun.

Anita Lilja-Stenholm, Ordförande för Rädda barnen norra västmanland, samlade in pengar på Järntorget i Fagersta under galakvällen.

– Det som var berörande när jag stod på Järntorget, var att det kom människor med påsar med pengar. Det var ju fantastiskt, säger hon.

Fagersta-, Norberg- och Skinnskattebergs kommuer knep första, andra och tredjeplatsen i Västmanlands-delen. Fagersta samlade in 82 406 kronor. Norberg 33 919 kronor och Skinnskatteberg 27 299 kronor.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla, säger Anita Lilja-Stenholm.

När summan slogs ut på antal invånare stod det klart att Skinnskatteberg gav 6,18 kronor per person och tog ledning i insamlingen på per capita-nivå i Västmanland.

Annons